Δρώμενα Συλλόγου

Μαθήματα Κρητικών Χορών

Ο σύλλογος Κρητών Νέας Μάκρης Μαραθώνα παραδίδει μαθήματα χορού στο Αθλητικό και πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης κάθε Κυριακή από τις 10.30 έως τις 14.00

KRITES2

Γλέντησαν και οι Κρήτες

Με το γνωστό πλέον παραδοσιακό τρόπο γιόρτασαν και φέτος τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών που γέμισαν ασφυκτικά την ταβέρνα «Ο Γιώργος» στην ετήσια χοροεσπερίδα τους.

Αυθεντική γιορτή με άφθονη ρακή, κρασί, κρητικούς μεζέδες και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου …και όχι μόνο, με τις λύρες και τα λαούτα να παίρνουν φωτιά!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Νταγιαντάς στο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που αγκάλιασε τόσο θερμά την γιορτή μίλησε για το πάθος και τη λεβεντιά των συμπατριωτών του που παραμένει άσβεστο παρά τις κρίσεις και τα μνημόνια…

Στη γιορτή βραβεύτηκαν και τα Κρητικόπουλα Γιάννης Καλαϊτζάκης, Στέλιος Κουφογιαννάκης και Κατερίνα Περαθωράκη για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Εκδήλωση Συλλόγου Κρητών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα

Οι απόδημοι Κρητικοί του δήμου Μαραθώνα γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης με πλήθος παρευρισκομένων. Αιτία αυτού του συναπαντήματος είναι η ετήσια κρητική εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης, αυτού του έπους που καθόρισε τις εξελίξεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έστησαν, λοιπόν, τον δικό τους χορό θα έλεγε κανείς σαν να προσκαλούσαν όλους σε ένα μνημόσυνο των ηρώων της μάχης στο οποίο πρωταγωνίστησε η λύρα των αδερφών Θύμιου και Μιχάλη Κοζωνάκη σκορπίζοντας μελωδίες κρητικής μουσικής και συνοδεύοντας το λεβέντικο χορευτικό σχήμα του Συλλόγου Κρητών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, το οποίο παρέσυρε και τους παρισταμένους να συμμετάσχουν στην χορευτική μυσταγωγία. Η τσικουδιά σιγοντάρισε άψογα τα πεντανόστιμα εδέσματα ταξιδεύοντας μας μέχρι τη Μεγαλόνησο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αντώνης Νταγιαντάς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φανερά ικανοποιημένοι από την έκβαση της βραδιάς δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων. Μαζί με τους απανταχού Κρητικούς διασκέδασαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δημοσθένης Μπαρούτας και Γιώργος Σμέρος, οι αντιδήμαρχοι Πόπη Πατεράκη και Βαγγέλης Σωτηρίου, και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Στέφανος Θεοδωρίδης. Παρόντες επίσης ήταν οι πρόεδροι Ηπειρωτών Βαγγέλης Φωτόπουλος, Ρουμελιωτών Θ. Νικάκης αλλά και ο αειθαλής ιδρυτής του συλλόγου Γιώργος Πεπονάκης.

Έτσι, λοιπόν, εξελίχτηκε η όλη βραδιά. Ένα πλούσιο κρητικό γλέντι όπως ξέρουν να κάνουν όταν τους χωρίζει η απόσταση από το νησί τους που όλοι θαυμάζουν και όλοι αγαπάμε, την Κρήτη.

Ρεπορτάζ:
Γιάννης Μαρκάκης

diafores 6
KRITES3

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Μάχη της Κρήτης

Ο Σύλλογος Κρητων Ν.Μάκρης-Μαραθώνα τελεί Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Μάχη της Κρήτης την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 10η πρωινή εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εκ του Δ.Σ